Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Vijgenkoek vezelrijk uit de tijd van de bijbel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schenk het kokende water over de bulghur-tarwe. Laat de tarwe een uur weken en vervolgens uitlekken. Voeg het gehakte fruit en het zout toe. Maal het mengsel in een keukenmachine. Vorm er dan een broodje van en bak deze dan 30 minuten in een oven van 180 graden celsius in een ingevette broodvorm. Dit gerecht kan ook heel goed in plaats van brood bij het ontbijt gegeten worden. De koek warm serveren.

De vijgenboom zie je meestal niet in een booomgaard. In Israel groeit hij alleen of in de buurt van de granaatappelboom. In de tijd van de bijbel hielden eenvoudige, voedzame combinaties als deze, de mensen gedurende de winter op de been.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit vijgenkoek vezelrijk uit de tijd van de bijbel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven