Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Tijgerbroodjes recept
Tijgerbroodjes recept

Tijgerbroodjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Meng de ingrediėnten voor het deeg en kneed 20 minuten. Bedek het deeg met een vel plastic en laat 30 minuten rijzen. Maak ondertussen het tijgerpapje. Meng het warme water met het paneermeel. Laat afkoelen en voeg dan de gist en de suiker toe. Roer goed. Voeg na een half uur het zout en de olie toe en roer goed. Druk het deeg plat met de handen. Verdeel het in 16 stukjes van 50 g en maak ze bolvormig. Leg de bolletjes op een ingevette bakplaat en bestrijk ze royaal met het tijgerpapje. Laat 20 minuten rijzen en bestrijk opnieuw overvloedig met het tijgerpapje. Laat nog 20 minuten rijzen. Bak de broodjes 20 minuten in een voorverwarmde oven op 220° C.

Allergenen Informatie

Voor dit tijgerbroodjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Tijgerbroodjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Prima recept met verse gist. Vandaag gebakken en veel succes gehad. Prachtige tijgerkorst. Wel iets langer gebakken want we zaten heerlijk in de tuin en waren de oven even vergeten 😉. Maar de... Lees reactie
    B. Schutz gaf dit recept op 28 april 2014 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven