Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Sukerbole


Ingrediënten


Bereidingswijze


Los de gist op in de lauwe melk. Maak van de gistoplossing, de bloem, zout, boter, ei en de gemberstroop een soepel deeg en laat deze op een warme plaats 45 minuten rijzen.
Vermeng kaneel en kandijsuiker en kneed het mengsel door het deeg. Vet een broodvorm royaal in met boter en bestrooi de binnenzijde met kristalsuiker. Leg het deeg in de vorm en strooi er kristalsuiker over. Laat het deeg nogmaals 20 minuten rijzen. Zet het brood iets onder het midden in een op 225 graden celsius voorverwarmde oven en bak het in 35 minuten gaar. Laat de sukerbole op een taartrooster afkoelen.

Serveersuggesties

Lekker met roomboter.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit sukerbole recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven