Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Spelt/rogge/bierbol zonder te kneden recept
Spelt/rogge/bierbol zonder te kneden recept

Spelt/rogge/bierbol zonder te kneden


Ingrediënten


Bereidingswijze


Meng de bloem, meel, suiker, zout en gist in een ruime kom. Beslist niet te veel gist, de bedoeling is dat het gist in het bier het meeste werk doet. Eventueel helemaal geen broodgist toevoegen.
Meng dit met het flesje bier (op kamertemperatuur), totdat een vochtige massa ontstaat. Dek dit af met plastic folie en laat ong. 17 uur rijzen, niet te koud en niet te warm, maar in ieder geval niet op de tocht. Gewoon in een hoekje van het aanrecht.
De volgende dag:
Doe veel bloem op je werkbank. Schraap het deeg uit de kom en gooi dit op je werkbank. Probeer het een beetje uit te drukken tot een vierkante lap, vouw deze dubbel, draai een kwartslag en vouw nogmaals dubbel. Dek het af met wat plastic folie en laat ongeveer 15 minuten rusten.
Neem een vel bakpapier, bestrooi deze met een beetje bloem, gooi het deeg er op en vorm er een bol van. Strooi er nog wat bloem over, dek af met een theedoek en laat nog 2 uur rusten.
Warm van te voren de oven voor op 230C. Neem een ronde ovenschaal, en warm deze mee op in de oven. Neem als de oven en schaal op temperatuur zijn de schaal uit de oven, probeer in één keer de bol deeg er in te doen en zet het zo snel mogelijk weer in de oven. Bak het brood in ongeveer 40 minuten gaar. Laat het brood afkoelen op een rooster.

Allergenen Informatie

Voor dit spelt/rogge/bierbol zonder te kneden recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Spelt/rogge/bierbol zonder te kneden heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

 • Dank voor dit recept. Heb het net voor de eerste keer geprobeerd en het brood smaakt heerlijk. Het is wel niet zo goed gerezen, maar wel voor herhaling vatbaar!
  Miriam gaf dit recept op 2 maart 2014 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven