Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Speltbrood met knoflook en kruiden


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


De knoflook fijnhakken en in een pannetje in de olie licht verhitten. Van het gas af de fijngehakte kruiden en oregano toevoegen. Laten afkoelen en zeven. De olie bewaren. Olijfolie kan ook gebruikt worden, maar dan wordt de korst minder knapperig.
Het speltmeel, gist en water in een mengkom mengen. Afgedekt 15 minuten mengrust geven. Speltbloem toevoegen en goed mengen. Afgedekt 15 minuten mengrust geven. Het zout, peper, lijnzaad en kruidenmengsel toevoegen en het deeg 10 minuten kneden. Deegstuk opbollen en licht bloemen. In de mengkom afgedekt ca. 30 minuten laten rijzen tot het volume verdubbeld is. Het deegstuk licht platdrukken, opbollen en bloemen. Op een bakplaat ca. 30 minuten onder een vochtige doek laten narijzen tot volume verdubbeld is. Deegstuk kruislings insnijden, benevelen met plantenspuit en 45 minuten afbakken in een heteluchtoven van 180C. Halverwege de baktijd insmeren met de gezeefde olie. Het brood is gaar wanneer het hol klinkt als je op de onderkant klopt. Goed laten afkoelen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit speltbrood met knoflook en kruiden recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Speltbrood met knoflook en kruiden heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Hoelang kan ik het speltbrood van karnemelk bewaren? Moet het in de koelkast of plastic zakje?
    Wilma gaf dit recept op 16 november 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven