Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Speltbrood recept
Speltbrood recept

Speltbrood


Ingrediënten


Bereidingswijze


Dit alles met de hand kneden en als bal laten rijzen onder een vochtige doek plm. 40 minuten.
Daarna nogmaals kneden en in de bakvorm doen en nogmaals 40 minuten laten rijzen.
Tenslotte 45 minuten afbakken in de oven met 220 graden.
Bakvorm niet vergeten in te vetten met margarine.

Serveersuggesties

Bovenstaand recept is bedoeld voor mensen die glutenvrij moeten eten, vandaar dat het 100% spelt moet zijn, anders kunt u gewone speltbloem bij de bakker of supermarkt gebruiken omdat die meestal gemengd is met tarwebloem.(100% speltbloem is wel verwant aan tarwebloem maar heeft andere gluten die voor de meeste coeliakie patiŽnten geen klachten geeft.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit speltbrood recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven