Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Speltbrood recept
Speltbrood recept

Speltbrood


Ingrediënten


Bereidingswijze


Doe alle ingrediŽnten in een kom en dan kneden, behalve het zout. Kneed het geheel in ongeveer 5 minuten tot een soepel deeg. Voeg halverwege het zout toe. Is het deeg te nat, voeg nog een klein beetje bloem toe, is het te droog, nog een klein beetje water.
Laat het deeg nu afgedekt met een (natte)doek ongeveer in 1 uur rijzen op kamertemperatuur. Het deeg is voldoende gerezen als je er met je vinger een gat in kunt prikken en het gat open blijft.
Stort het deeg op het werkblad. Bestrooi het werkblad met een heel klein beetje bloem.
Pak een stuk deeg aan de zijkant, trek er een klein beetje aan en vouw het naar binnen. Doe dit totdat je de hele bal deeg hebt gedaan. Laat het geheel nu 1 5 minuten rusten.
Vet een bakvorm in met wat archidaolie. Rol met een deegroller het deeg uit tot een rechthoek, even breed als het bakblik. Goed en stevig oprollen en de naad met je vingers dichtknijpen en leg het deeg met de naad naar beneden in het bakblik.
Dek het bakblik af met een (natte)theedoek en laat het deeg nu ongeveer 1 uur rijzen. Het deeg is voldoende gerezen als je er ligt op drukt en het veert zachtjes terug.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Bak het brood op de onderste richel 1 5 minuten op 220 graden. Verlaag daarna de temperatuur naar 200 graden en bak het nog eens 20 minuten.
Haal het brood direct uit het bakblik en laat het afkoelen op een rooster.
Pas als het helemaal is afgekoeld kun je het brood snijden.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit speltbrood recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven