Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Spelt & Tarwebrood


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Voeg alle vloeistoffen en de suiker toe aan een grote kom. Zorg dat de temperatuur ongeveer 30 graden is voor je de gist toevoegt.
Weeg vervolgens eerst het zout af en vervolgens het meel. Doordat het zout onderop ligt komt het pas als laatste in contact met de gist en maak je deze niet dood.
Voeg het meel in delen toe aan de vloeistof terwijl je blijft roeren met een lepel. Als een deeg ontstaat, 5 tot 10 minuten kneden met de hand.
Laat een uur rijzen en modeleer hierna het brood. Sla het plat op je werkblad en vouw het met 3 slagen naar binnen, waarbij je de naad steeds stevig dicht drukt. Nu heb je een rol met een naad aan de onderkant. Draai deze een kwartslag en keer om met de naad naar boven. Sla weer plat en vouw weer naar binnen. Herhaal dit een keer of 10.
Laat de deegbal een half uur rijzen op een vel bakpapier onder een theedoek. Voordat je het een half uur bakt op de bakplaat van je oven op 230 graden. Vermijd de hetelucht stand en verlaag de temperatuur halverwege naar 200 graden. Zorg dat er tijdens het bakken een bakje heet water in de oven staat om stoom in de oven te creëren, of gebruik een stoomoven.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit spelt & tarwebrood recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven