Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Roggeringen recept
Roggeringen recept

Roggeringen


Ingrediënten


Bereidingswijze


De mix in de kom van de keukenmachine doen. De gist in een kom brokkelen en met wat water gladroeren. Dan met de rest van het water aan de broodmix toevoegen. Alles tot een glad, soepel deeg kneden dat van de rand van de kom loslaat. Het deeg afgedekt met een vochtige doek op een warme plaats 45 min. laten rijzen. Het deeg nogmaals goed kneden, op een met bloem bestoven aanrecht leggen en in 4 even grote stukjes verdelen. Hier bolletjes van maken. Elk bolletje uitrollen tot een cirkel van 17 cm. Met een glas of met een uitsteker in het midden van elke deegcirkel een gat van 3 - 4 cm maken. Het uitgestoken deeg kneden en tot een 'proefbroodje' vormen. De cirkels en het broodje op twee met bakpapier bedekte bakblikken leggen en afgedekt nog 30 min. laten rijzen. De oven voorverwarmen op 225C. De cirkels en het proefbroodje met water bestrijken en met wat roggemeel bestrooien. Midden in de oven 15 min. bakken. De ringen afgedekt op een rooster laten afkoelen.

Allergenen Informatie

Voor dit roggeringen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven