Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Polpettone recept
Polpettone recept

Polpettone


Ingrediënten


Bereidingswijze


Italiaans gehaktbrood (polpettone) maken:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper 1 ui en snijd 1 teen knoflook fijn. Snijd de korstjes van 3 sneetjes witbrood. Laat 1 potje gegrilde paprika’s uitlekken in een vergiet en snijd ze in repen. Snijd 1 bakje platte peterselie fijn en 125 gram mozzarella in plakken.

Vulling:
Doe 600 gram Italiaans gekruid gehakt in een kom en meng met de ui en knoflook. Doe 100 milliliter melk in een diep bord en week het brood 2 minuten. Knijp het uit en meng door het gehakt. Bekleed de bodem en de randen van een cakevorm van 30 centimeter met 160 gram pancetta.
Verdeel éénderde van het gehakt over de cakevorm en verdeel hierover de helft van de paprika, de helft van de peterselie en de helft van de mozzarella. Verdeel éénderde van het gehakt en de rest van de paprika, peterselie en mozzarella erover. Verdeel de rest van het gehakt erover en vouw de pancetta eromheen.

Bak in ongeveer 30 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven, laat 5 minuten rusten in de vorm en schenk dan het vet uit de vorm. Snijd het gehaktbrood in plakken.

Allergenen Informatie

Voor dit polpettone recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven