Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pizza margherita recept
Pizza margherita recept

Pizza margherita


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


1. Makkelijke methode:
Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn, anders werkt de gist niet of onvoldoende.
Neem een half kopje lauw water. Roer een halve theelepel suiker door het water en strooi de instant gist erbij. Zet het kopje op een warme plaats en laat 10 min. staan. Knikker alles in de broodmachine; kies het juiste programma en klaar is de deegbal.
2. Traditionele methode:
Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn, anders werkt de gist niet of onvoldoende.
Neem een half kopje lauw water. Roer een halve theelepel suiker door het water en strooi de instant gist erbij. Zet het kopje op een warme plaats en laat 10 min. staan.
Zeef de bloem in een kom. Maak een kuiltje in het midden en giet hierin het gistmengsel. Los het zout op in het water en giet het water bij de bloem. Giet de olijfolie er overheen. Meng alles met de hand door elkaar. Bestrooi je werkblad met een beetje bloem, haal het deeg uit de kom en kneed het goed door zodat een soepel, elastisch deeg ontstaat. Wanneer de consistentie van het deeg niet goed is eventueel nog wat bloem of water toevoegen. Strooi een beetje bloem in de kom en doe het deeg er terug in. Dek af met huishoudfolie en laat 2 uur rijzen op een warme plaats, zoals de op 30ºC voorverwarmde oven. Houd er rekening mee dat het volume van het deeg 2 à 2,5 keer zoveel wordt. Bestrooi je werkblad weer met een beetje bloem. Neem het deeg uit de kom en kneed het nog eens goed door. Maak er 2 mooie ronde ballen van.

Zowel bij methode 1 als methode 2 rollen we elke deegbal met de deegroller uit tot ‘n plak met een doorsnede van ca. 35 cm. Doe dit op een ondergrond die licht met bloem bestoven is, zodat het deeg niet gaat plakken. Keer de plak regelmatig om en bestrooi telkens opnieuw zowel het werkblad als het deeg lichtjes met een beetje bloem. Neem de pizzabodem voorzichtig op en leg hem in een ingevette pizzavorm. Heb je geen pizzavorm, kun je het deeg ook rechtstreeks op een ingevette bakplaat leggen of op een vel bakpapier. Maak de rand van de pizzabodem iets dikker, zodat de vulling er niet af kan lopen. Dek hem af en laat hem op een warme plaats nog eens 30 min. rijzen.
Bereidt ondertussen de vulling voor.
Verwarm de oven voor op de hoogste stand (ca. 250ºC).

De vulling:
Snijd de bolletjes Mozzarella in dunne plakken
Roer in een kom de passata di pomodoro met de olijfolie en het snuifje zout goed onder elkaar. Klaar!


Verdeel wat van deze saus over het pizzadeeg.
Verdeel daar overheen de schijfjes van 1 mozzarella.
Giet daar wat olijfolie overheen.

Plaats 10 à 15 min in de oven op de hoogste stand, ca. 250º C.

Garneer tot slotte met enkele blaadjes verse basilicum.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit pizza margherita recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Pizza margherita heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Leuk om de pizza nu eens zelf te kunnen maken door jouw recept. Bedankt.
    Ada gaf dit recept op 10 december 2015 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven