Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pide (Turks brood) recept
Pide (Turks brood) recept

Pide (Turks brood)


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Doe het lauwe water in een grote kom en voeg de suiker en de gist toe. Laat 2.5 minuten rusten tot er blaasjes verschijnen.

Voeg de olie en 1/4 van de bloem toe en kneed het deeg goed met je handen tot alle bloem (het resterende driekwart) is opgenomen. Voeg dan het zout toe en kneed nog 5 minuten, dek de kom af en laat 30 minuten op een warme plek rijzen, of tot het deeg in volume is verdubbeld.

Verwarm de oven voor op 230 graden C. Leg het deeg op een bebloemd oppervlak. Verdeel het in 3 porties. Rol elke portie uit tot een ovaal. Voeg geen bloem meer toe aan het deeg, het moet zacht blijven. Maak met uw vinger diepe putjes in de oppervlakte van het deeg. Laat het deeg liggen, bedek het met een handdoek en laat nog 1 5 minuten rijzen. Leg de broden op de bakplaat in de oven en laat ze heet worden.

Haal de broden uit de oven, maak ze eventueel los als ze plakken en rek het deeg uit tot 25-28 cm. Leg de broden opnieuw op de hete plaat in de oven. Laat de oven niet te lang open staan, anders daalt de temperatuur van de oven te veel. Laat nog 9 minuten bakken, tot het brood bovenaan bruin is en gaar.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit pide (turks brood) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Pide (Turks brood) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.5 / 10 in 16 recensies

 • Helaas Pol, Sira heeft gelijk,jouw recept is niet compleet,maar je hebt het nu verder uitgelegd en je kan ook soms "sorry" tegen iemand zeggen. Commentaar op iets is lang niet altijd negatief, maar h... Lees reactie
  Erwin gaf dit recept op 9 november 2013 4 uit 5 sterren
 • In 1 woord "heerlijk" Was ff uitproberen maar het is me gelukt!
  Odette gaf dit recept op 23 juni 2013 4 uit 5 sterren
 • Geen idee wat je bedoel met: "laat het deeg warm worden,haal het uit de oven en rek het uit"? HELP! Lan iemand dat wat duidelijker uitleggen(a.u.b.) want als het deeg warm is dan kan ik het niet maar... Lees reactie
  J. v/d Spoel gaf dit recept op 4 juni 2013 5 uit 5 sterren
 • Mijn moeder bakt zelf brood van hele goede kwaliteit meel. Maar pide word het nooit echt is er een ander meel voor nodig?
  Gerard gaf dit recept op 15 mei 2013 5 uit 5 sterren
 • Ik snap niet wat je met het anderen meel doet van het Turkse brood. Moet je dat erbij doen als je het drie minuten heb laten staan voor de gist oplossing?
  Dolly gaf dit recept op 11 mei 2013 5 uit 5 sterren
 • Ik ga het morgen bakken. Was erg blij met de uitleg van de rest van de bloem. Heb ook in mijn hoofd geknoopt dat zout gist afbreekt. Hmmm ik ben benieuwd hoe het gaat smaken.
  Ellen gaf dit recept op 20 april 2013 5 uit 5 sterren
 • Super recept 4 heerlijke broden
  Boekeltje gaf dit recept op 19 april 2013 3 uit 5 sterren
 • En op hoeveel graden moet de oven want er staat laat het heet worden maar wat is heet hoeveel graden precies?
  Vero gaf dit recept op 21 maart 2013 5 uit 5 sterren
 • Niet iedereen is een even ervaren broodbakker Pol. Dus ik vind je reactie een beetje scherp. Ik ben wel een ervaren broodbakker en ik moest ook al even nadenken waar de rest van de bloem was gebleven.... Lees reactie
  Sira gaf dit recept op 15 oktober 2012 5 uit 5 sterren
 • Niet iedereen is even ervaren in het bakken van brood. Dus ik vind je reactie erg scherp Pol. Juist als je een recept plaatst moet het compleet zijn. Ook onervaren mensen willen het kunnen maken. Ik b... Lees reactie
  Sira gaf dit recept op 15 oktober 2012 5 uit 5 sterren
Alle recensies bekijken
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven