Oma

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Oven

Bereidingswijze

  1. voorbereiding:
    - de krenten en de rozijnen in warm water laten wellen
    - vet het cakeblik in met boter en bestrooi de zijkanten met parneermeel of beschuit
    - oven voorverwarmen op 180 graden

    Bereiding:
    - mix de boter zacht en smeuig
    - voeg een ei,het zout, de suiker en het vanillesuiker toe
    - beetje bij beetje het zelfr.
  2. erbij
    - tussendoor steeds een ei er bij
    - dan de toevoegen, maak het deeg niet te dun!
    - de en de laten uitlekken in een vergiet en even in een schone theedoek droogdeppen
    - schep met een spatel de en de door het deeg
    - en giet het beslag in de cakeblik en plaatst het in het midden van de oven.
  3. Ongeveer 60 a 70 minuten.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine
  • bakmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • margarine kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Oma's krentenbrood heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Lijkt op een cakebrood, maar is overheerlijk en heel simpel te bereiden.
Anfa 22 juni 2014

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
237 kcal
11%2370 kcal
Vetten
3 g.
5%30 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
41 g.
16%410 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
1 g.
1%10 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Oma's krentenbrood