Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Oma's krentenbrood recept
Oma's krentenbrood recept

Oma's krentenbrood


Ingrediënten


Bereidingswijze


voorbereiding:
- de krenten en de rozijnen in warm water laten wellen
- vet het cakeblik in met boter en bestrooi de zijkanten met parneermeel of beschuit
- oven voorverwarmen op 180 graden

Bereiding:
- mix de boter zacht en smeuig
- voeg een ei,het zout, de suiker en het vanillesuiker toe
- beetje bij beetje het zelfr. bakmeel erbij
- tussendoor steeds een ei er bij
- dan de melk toevoegen, maak het deeg niet te dun!
- de krenten en de rozijnen laten uitlekken in een vergiet en even in een schone theedoek droogdeppen
- schep met een spatel de krenten en de rozijnen door het deeg
- en giet het beslag in de cakeblik en plaatst het in het midden van de oven. Ongeveer 60 a 70 minuten.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit oma's krentenbrood recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Oma's krentenbrood heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Lijkt op een cakebrood, maar is overheerlijk en heel simpel te bereiden.
    Anfa gaf dit recept op 22 juni 2014 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven