Marokkaanse pizza met tonijn

Ingrediënten

+ -
print

Harissa:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Staafmixer
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. De harissa:
    Halveer en snijd de pepers in stukken.
  2. Pel en halveer de knoflook.
  3. Pureer de knoflook, pepers, zout en olie met een staafmixer tot een gladde saus.

    De pizza’s:
    Snijd de het brood in zijn geheel door.
  4. Meng in een kom de , , en .
  5. Besmeer de broden royaal met het mengsel.
  6. Snijd de ’s doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd de ’s in grove stukken.
  7. Pel en snijd de uien in hetzelfde formaat als de .
  8. Snijd de in plakjes.
  9. Halveer de cherrytomaten.
  10. Snijd de fijn.
  11. Laat de tonijn uitlekken.
  12. Hak de en de peterselie fijn.
  13. Verdeel de gesneden groente en de tonijn over het brood.
  14. Verdeel de kruiden over de pizza’s en strooi de erover.
  15. Bestrooi met en .
  16. Bak de pizza’s op een met bakpapier beklede bakplaat, in de oven, in circa 10 minuten goudbruin.
  17. Serveer de bij de pizza.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal
  • turks brood, ketchup, sambal kan sporen bevatten van gluten en Allergie in turks brood
  • ketchup en chilisaus past niet in een suiker-arm dieet.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in turks brood
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in turks brood
  • turks brood en kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in ketchup en kaas
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in turks brood en sambal
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in turks brood
  • sambal kan sporen bevatten van vis en Allergie in tonijn uit blik
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
222 kcal
11%888 kcal
Vetten
4 g.
5%16 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
17 g.
6%68 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Marokkaanse pizza met tonijn