Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Knoflookbrood recept
Knoflookbrood recept

Knoflookbrood


Ingrediënten


3

Bereidingswijze


Oven voorverwarmen op 250 graden C. Bloem in kom doen, kuiltje in bloem maken, gist en suiker in kuiltje doen, zout op de bloem langs de rand strooien, lauw water en de olijfolie in het kuiltje bij de gist en suiker doen en alles door elkaar mengen. 10 tot 15 min. goed kneden tot een soepel deeg. Deeg in kom wegzetten afgedekt met plasticfolie en een uurtje laten rijzen. Knoflook twee minuten blancheren in kokend water en daarna pellen. Zeer grof hakken en in een pannetje in de olie eventjes fruiten, de rest van de ingrediŽnten erbij doen en eventjes laten pruttelen. In kommetje doen. Het deeg na het rijzen uitrollen tot een lap van ongeveer 20 x 40 cm. Het knoflookmengsel over de lap verdelen. De boven- en onderkant en daarna de linker- en rechterkant naar binnen vouwen. Dit pakket in vier plakken snijden en deze plakken plat op de bakplaat leggen. Bestrooien met bloem en afdekken met theedoek. Nog een uur laten rijzen. Deegstukken besprenkelen met wat olijfolie. Stoom in de oven maken met plantenspuit en de plaat in het midden van de oven schuiven. Na 5 minuten de oven terugzetten naar 180 graden C. Nog 3 5 minuten bakken.

Allergenen Informatie

Voor dit knoflookbrood recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Knoflookbrood heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 3 recensies

 • Het begint met de oven voorverwarmen en daarna moet het deeg 2 keer een uur rijzen. Moet al die tijd de oven warm blijven? Dure grap!
  Arie. gaf dit recept op 4 juli 2017 4 uit 5 sterren
 • Heel erg lekker.
  Shannon gaf dit recept op 16 augustus 2013 4 uit 5 sterren
 • Erg lekker, dacht dat het teveel knoflook zou zijn. Dat viel reuze mee.
  Evans gaf dit recept op 16 juli 2012 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven