Klassieke English scones

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Magnetron
  • Oven
  • Bakpapier
  • Mok

Bereidingswijze

  1. Verhit de oven voor op 220°C.
  2. Doe het zelfrijzend in een grote kom met het en het , meng.
    Voeg de toe, wrijf met je vingers tot je een kruimelig deeg krijgt.
  3. Meng de suiker er door.
    Doe de in een mok en verhit 30 seconden in de magnetron tot het warm is, maar niet heet.
  4. Voeg de en toe aan de , en zet even aan de kant.
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet alvast in de oven.
    Maak in het kruimeldeeg een kuil en giet daar de eerder bereidde -citroen in.
  6. Meng het snel met twee messen.
  7. Het zal er wellicht wat nat uit zien.
    Stuif wat bloem op je werkblad en leg daar je deeg op.
  8. Bestuif het deeg en je handen met wat bloem en vouw het deeg voorzichtig 2-3 keer totdat het wat soepeler is.
  9. Druk vervolgens uit tot een lap van ± 4 cm dik.
    Gebruik een uitsteekvorm van 5 cm (liefst met afgeronde randen) of een glas en doop deze in wat bloem.
  10. Steek nu met de vorm of het glas rondjes uit het deeg (ongeveer 4).
  11. Als je geen ruimte meer hebt om rondjes te steken druk je het overgebleven deeg weer tot één lap en steekt opnieuw rondjes uit.
  12. Ga zo door tot je niet voldoende deeg meer over hebt.
    Leg de rondjes op de hete bakplaat en bestrijk met het geklutste .
    Bak 10 minuten tot ze gerezen zijn en goudkleurig bovenop.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bakmeel
  • basterdsuiker en jam past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in jam
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
234 kcal
11%1872 kcal
Vetten
9 g.
14%72 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
41 g.
15%328 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Klassieke English scones