Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Karjalanpiirakka recept
Karjalanpiirakka recept

Karjalanpiirakka


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak eerst de rijstepap voor de vulling: Kook water en rijst op een laag vuur gedurende ca. 10 minuten Giet hier melk in de pan er bij en kook dit gedurende ca. 30 minuten op een laag vuur. Voeg naar smaak zout toe Laat de pan afkoelen Maak het deeg: Maak een soort smalle deegrol en maak hiervan stukjes. Maak van de kleine stukjes ballen en vervolgens dunne plakken. Maak hier stapeltjes van, anders worden deze te droog. Maak de plakjes nog platter met een deegroller; maak deze rond of ovaal. In Finland beschikt men over een speciale deegroller voor dit pasteitje, de piirakkapulikka Doe de deegplakjes op een stapel. Strooi er tarwemeel tussen. Bedek de stapel met een kom of schotel, anders worden ze te droog. Voor de vulling moeten de plakjes eerst "geborsteld" worden: veeg voorzichtig met een kwast het tarwemeel van de deegplakjes Doe een deel van de plakjes op de tafel, met de kant waar het meeste tarwemeel nog aanwezig is, naar boven. Doe de vulling op een deegplak, ongeveer 0,5 deciliter per plak en verspreid het. Vouw de rand er over heen en maak het deeg dicht met de vinger, maak plooien. Zet de pasteitjes op een ovenplaat met bakpapier (of zonder bakpapier als u er tarwemeel op strooit). Zet de oven op 300 C gedurende ca. 10 minuten. Als de pasteitjes gaar zijn, hebben zij een mooi bruine kleur en kunnen er bruine plekjes komen. Na het bakken dient u de pasteitjes nog te dippen in/ in te smeren met een boter-water mengsel en bedekt u deze met een theedoek, opdat zij zacht worden. Het is mogelijk voordat u de pasteitjes dipt/ insmeert, deze in te vriezen. Serveer de pasteitjes met eiboter.

Allergenen Informatie

Voor dit karjalanpiirakka recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven