Karjalanpiirakka

Ingrediënten

+ -
print

(voor 40 pasteitjes):

Vulling (rijstepap):

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Deegroller
  • Pan
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Maak eerst de rijstepap voor de vulling:
  2. Kook en op een laag vuur gedurende ca. 10 minuten Giet hier in de pan er bij en kook dit gedurende ca. 30 minuten op een laag vuur.
  3. Voeg naar smaak zout toe Laat de pan afkoelen Maak het deeg:
  4. Maak een soort smalle deegrol en maak hiervan stukjes.
  5. Maak van de kleine stukjes ballen en vervolgens dunne plakken.
  6. Maak hier stapeltjes van, anders worden deze te droog.
  7. Maak de plakjes nog platter met een deegroller; maak deze rond of ovaal.
  8. In Finland beschikt men over een speciale deegroller voor dit pasteitje, de piirakkapulikka Doe de deegplakjes op een stapel.
  9. Strooi er tussen.
  10. Bedek de stapel met een kom of schotel, anders worden ze te droog.
  11. Voor de vulling moeten de plakjes eerst "geborsteld" worden:
  12. veeg voorzichtig met een kwast het van de deegplakjes Doe een deel van de plakjes op de tafel, met de kant waar het meeste nog aanwezig is, naar boven.
  13. Doe de vulling op een deegplak, ongeveer 0,5 deciliter per plak en verspreid het.
  14. Vouw de rand er over heen en maak het deeg dicht met de vinger, maak plooien.
  15. Zet de pasteitjes op een ovenplaat met bakpapier (of zonder bakpapier als u er op strooit).
  16. Zet de oven op 300 °C gedurende ca. 10 minuten.
  17. Als de pasteitjes gaar zijn, hebben zij een mooi bruine kleur en kunnen er bruine plekjes komen.
  18. Na het bakken dient u de pasteitjes nog te dippen in/ in te smeren met een boter- mengsel en bedekt u deze met een theedoek, opdat zij zacht worden.
  19. Het is mogelijk voordat u de pasteitjes dipt/ insmeert, deze in te vriezen.
  20. Serveer de pasteitjes met eiboter.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • roggebrood is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in aardappelpuree
  • aardappelpuree kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • aardappelpuree kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
79 kcal
3%316 kcal
Vetten
7 g.
10%28 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
1%8 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Karjalanpiirakka