Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Iers sodabrood recept
Iers sodabrood recept

Iers sodabrood


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 230 graden C. Zeef het meel en meng bakpoeder en zout erdoor. Maak een kuiltje in het midden en doe melk, ei en gesmolten boter erbij. Meng goed met een vork. Kneed het deeg op een met bloem bestoven aanrecht. Het moet net van de handen loslaten. Is het te nat? Doe er wat meel bij. Is het te droog? Voeg melk toe. Vorm twee mooie bollen en leg die op een ingevette, met bloem bestoven bakplaat. Kerf een ondiep kruis over het hele brood. Rijstijd is niet nodig, de broden gaan zo de oven in. Bak ze 10 minuten op 230 graden C., dan nog 15 tot 20 minuten op 200 graden C. Het brood is gaar als het hol klinkt als je op de onderkant klopt.

Serveersuggesties

Serveer met een lik zoute boter. Serveer in plaats van stokbrood, als voorafje of bij de maaltijd. Origineel Iers sodabrood wordt bereid met 'baking soda' in plaats van bakpoeder. Reken hierbij 2 theelepels en gebruik in dat geval karnemelk in plaats van melk.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit iers sodabrood recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Iers sodabrood heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Sodabrood wordt gemaakt met karnemelk. Niet met melk. Het zure in de karnemelk reageert met baking soda en zorgt ervoor dat het brood rijst.
    Bezoeker gaf dit recept op 27 augustus 2011 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven