Gevulde broodjes

Ingrediënten

+ -
print

Voor het deeg:

Voor de vulling:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Doe de gezeefde in een kom, maak er een kuiltje in en doe daarin de , het , de zachte boter, de en het en voeg er zoveel lauw water aan toe om met alle ingrediënten een soepel brooddeeg te maken.
  2. Kneed het flink met de handpalmen.
  3. Maak er een bol van, bedek met een schone doek en laat enige tijd rusten.
  4. Verdeel vervolgens het in kleine bollen ter grootte van een broodje en smeer die in met wat .
  5. Laat de bolletjes nog enige tijd rusten.
  6. Bereid ondertussen de vulling:
  7. Snijd de gewassen en van pitjes en witte delen ontdane in hele kleine stukjes.
  8. Pel de en snijd alleen het eigeel in kleine stukjes.
  9. Bak het rul en los in wat en voeg er de gehakte , de gehakte peterselie en de specerijen en het aan toe en fruit mee tot alles mooi bruin is.
  10. Schep er vervolgens de paprikastukjes doorheen.
  11. Maak een kuiltje in elk bolletje , schep er twee lepels gehaktvulling en wat stukjes eigeel in en vouw het zorgvuldig om de vulling heen weer dicht.
  12. Leg de gevulde bolletjes op een met ingevette bakplaat, bedek met een doek en laat nog 15 minuten narijzen.
  13. Bestrijk de bolletjes met losgeklopt eigeel en laat de gevulde broodjes bakken in een matig warme oven totdat ze mooi bruin zijn.
25
25
25

Variaties op Gevulde broodjes

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Gevulde broodjes
VariatieAantalGang
Opgerolde gevulde broodjes met een dipsausje1Tapas
Gevulde broodjes1Sandwiches
Gevulde broodjes uit de oven1Lunchgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in deeg en bloem
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei en hardgekookte eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • deeg en roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Gevulde broodjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Wat is een matige oven stand?
aimplay 17 juni 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1870 kcal
93%7480 kcal
Vetten
44 g.
63%176 g.
Waarvan verzadigd
2 g.
14%8 g.
Waarvan onverzadigd
1 g.
5%4 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
10%0 g.
Koolhydraten
94 g.
36%376 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
2 mg.
0%8 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gevulde broodjes