Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Gestremde melkbrood


Ingrediënten


Bereidingswijze


Hak de noten en de frukten in kleine stukjes en meng alles met het zout en de bloem. Meng de melk met de bikarbonaat en roer dit bij de droge ingrediŽnten. Voeg de siroop toe en meng alles goed.

Giet het deeg in een ingevette broodvorm en bak het brood ongeveer 2 uur. Het wordt erg donker, zelfs zwart maar het brandt niet aan. Wanneer u daar niet van houdt, kan u het afdekken gedurende het laatste half uur. Als u een grote vorm gebruikt en dus een laag brood krijgt, moet het minder lang bakken. Laat het brood afkoelen voor u het aansnijdt. Heerlijk met marmelade!

Serveersuggesties

U kan hier echt alles in smijten; rozijnen, abrikozen, pruimen, pecannoten, gedroogde bananen en alle soorten granen. In Zweden houden de mensen erg van dit gezond en energierijk brood. Vervang evt. de siroop door honing.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gestremde melkbrood recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Gestremde melkbrood heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Erg eenvoudig om te maken en heerlijk dat er eigenlijk van alles doorheen kan, ik heb er gewoon een zak tutti frutti door gemengd. Het deeg doet wel erg "nat" aan, het staat nu in de oven en over twee... Lees reactie
    Rob gaf dit recept op 7 april 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven