Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gehaktbroodjes recept
Gehaktbroodjes recept

Gehaktbroodjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Deeg: De melk opwarmen (lauw) en de gist in de melk smelten, dan de bloem, bakpoeder, suiker en zout door een zeef halen en in een schaal doen. Dan doe je er langzaam de warme melk bij en de olie. Dit alles mengen en goed kneden. Maak er een bal van en laat het 2 uurtjes rijzen. Doe er een vochtige theedoek overheen (anders wordt het deeg droog). Je kan hem dan vervolgens nog een keer kneden en weer laten rijzen. Dan worden de broodjes nog zachter, dat heb ik gedaan. Vulling: Meng alle ingredienten van de vulling, proef of het lekker gekruid is enzo. Neem van het deeg klein bolletje van 50 gram en maak het plat, leg de vulling erop, Maak het dicht zodat het ronde bolletjes worden. Als je ze allemaal heb afgewerkt, nog even laten rijzen. Dan besmeer je ze met een lichtgeklopt eitje en sesamzaad. Leg ze met de naad onder in het bakblik, en dan in de oven op 200 graden C. voor 15 min. ongeveer totdat ze mooi goudbruin zijn. Ik heb ze daarna allemaal koud laten worden, in transparante folie gedaan en bevroren in de vriezer. Zo zijn ze heel lang houdbaar en kan je ze in de oven of in de magnetron opwarmen.

Allergenen Informatie

Voor dit gehaktbroodjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Gehaktbroodjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 3 recensies

  • Ik ga dit recept maken voor kerstavond hoop dat het gaat smaken!
    Zoefje gaf dit recept op 24 november 2012 5 uit 5 sterren
  • Sorry ik ben lange tijd niet op mijn receptenboek geweest, maar teveel gist smaakt gewoon niet lekker. Je gebruikt zeker die blauwe pakjes en dan in een keer in het deeg. Beter is om gist bij een goed... Lees reactie
    Christina57 gaf dit recept op 23 oktober 2012 5 uit 5 sterren
  • Waarom zoveel gist en ook zoveel bakpoeder in die broodjes. Zelf maak ik ook gevulde broodjes maar gebruik alleen maar 25 gram gist en die rijzen heel goed. Sorry voor mijn negatieve bericht. Christ... Lees reactie
    Christina57 gaf dit recept op 1 januari 2008 2 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven