Frans stokbrood

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Maak van de aangegeven ingredienten een vrij slap gewoon gistdeeg.
  2. Laat het deeg in een gesloten pan ca. 20 minuten rijzen bij ca. 25 graden C.
  3. Daarna uit de pan nemen, platslaan, opvouwen en opnieuw 15 minuten in de pan doen en deze sluiten.
  4. Gebruik bij deze bewerking zo weinig mogelijk bloem.
  5. Pan en werkplank desgewenst iets invetten.
  6. Alleen bij het vormen mag een weinig bloem worden gebruikt.
  7. Na de tweede rijs het deeg verdelen in bijv. 3 drie stukken van ca. 270 gram en deze nog 10 á 15 minuten afgedekt laten rijzen.
  8. Vervolgens vormen tot stokbroden door de deegstukjes iets plat te slaan, ze vervolgens op te rollen en deze rol op de gewenste lengte te brengen.
  9. De gevormde broden nu op een licht ingevette bakplaat zetten met ca. 7 cm.
  10. onderlinge afstand.
  11. Afdekken met een droge theedoek en laten rijzen bij een temperatuur van ca. 26 graden C.
  12. gedurende ca. 50 minuten.
  13. Nu de deegstukken met een scherp mesje enkele schuine insnijdingen geven, bedoeld om het deeg op deze plaatsen te laten scheuren.
  14. Plaats de deegstukken nu in de voorverwarmde oven bij een temperatuur van ca. 230 graden C.
  15. en bak ze bij 210 graden C.
  16. krokant gedurende 25 á 30 minuten.
  17. Stokbrood moet men zo warm mogelijk eten.
25
25
25

Variaties op Frans stokbrood

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Frans stokbrood
VariatieAantalGang
Frans stokbrood (brood)1Broodgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in tarwebloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (6)

Frans stokbrood heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.7 / 10 in 6 recensies
RESET

Is een goed recept, daarbij is dit ook alleen maar een basisrecept verder niks bijzonders en poolish/ferment is een beetje zinloos. Kun je beter gewoon een desem cultuur maken, kost misschien wat mee... Lees reactie
Daniël 30 november 2014
Heel professioneel recept met de poolish, dat geef een fantastische smaak aan het brood... zeer oud gebruik, poolish gingen van generatie op generatie mee bij families, omdat er altijd een halve maat ... Lees reactie
Raphael Lemmens 8 september 2013
10 gram zout? Is dat niet wat erg veel?
Steven 29 april 2012
Dit is geen recept voor stokbrood, maar een flauw witbrood recept zonder smaak. Maak eerst een poolish of ferment. Neem 300 gram wit hard tarwebloem (bijv. T55) en 50 gram volkoren roggemeel, 5 gr... Lees reactie
Vincent 29 april 2012
Brood heeft een omgeving nodig met erg veel vocht. Ik doe mijn oven altijd op de laagste stand, verwarming van onder en helemaal beneden zet ik een pan met kokend water neer. Nu rijst mijn brood perfe... Lees reactie
Marvin 2 januari 2012
Het brood kreeg bij mij een lekkere dikke korst, alleen het rijzen is niet helemaal goed gegaan dus niet erg luchtig.. daar niet van was het erg lekker!
webby 1 januari 2008

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
514 kcal
25%2056 kcal
Vetten
4 g.
6%16 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
99 g.
38%396 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Frans stokbrood