Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Focaccia met olijven, zongedroogde tomaten en rozemarijn recept
Focaccia met olijven, zongedroogde tomaten en rozemarijn recept

Focaccia met olijven, zongedroogde tomaten en rozemarijn


Ingrediënten


Bereidingswijze


Los het gist en de honing op in het water en laat 10 minuten staan. Maak op je werkblad een hoopje van de bloem met een kuiltje in het midden. Giet hier vervolgens een flinke scheut van het gistmengsel in. Roer nu vanuit het midden voorzichtig langs de randen zodat het gistmengsel en de bloem zich mengen. Als het water is opgenomen, voeg je weer wat toe, totdat alles erdoor zit. Als het goed is, heb je nu een stevig elastisch deeg. Anders eventueel wat bloem of water toevoegen. En nu kneden, zeker 5 minuten tot je een mooi glad elastisch deeg hebt. Gebruik hiervoor wat bloem voor op je werkblad en aan je handen. Maak een bol van het deeg, doe het in een grote bak, maak inkepingen in het deeg en dek de bak af met plastic folie. Zet de bak vervolgens 40 minuten in de gootsteen (gevuld met warm water). Ondertussen de oven voorverwarmen op 275 graden celsius. Als het volume verdubbeld is, mag het deeg uit de bak en moet het nog 1 minuut intensief gekneed worden. De lucht moet weer helemaal uit het deeg gekneed worden. Bestuif nu een grote bakplaat met bloem en voor een groot (rond) brood van ongeveer 1,5 cm dik. Druk nu met je vingers allemaal deukjes in het brood. Vul deze deukjes met de olijven. Snijd de tomaatjes julienne en verdeel het samen met de rozemarijn over het brood. Plaats het brood nu in het midden van de oven en bak in ongeveer 1 5 minuten af. Druppel er nu nog wat goede olijfolie over en wat zout en peper uit de molen. Eet smakelijk!

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit focaccia met olijven, zongedroogde tomaten en rozemarijn recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven