Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Engelse scones recept
Engelse scones recept

Engelse scones


Ingrediënten


Bereidingswijze


Oven voorverwarmen op 225 graden.
Zeef het bakmeel en bak poeder samen boven een kom en voeg wat zout toe. voeg de vanille en kristal suiker erbij. Snijd de boter in kleine stukjes, en meng dit hier doorheen.

Klop de melk samen met het ei los en voeg alles bij het meelmengsel. Kneed alles samen tot een bal. Rol het deeg uit met een deegroller tot een grote lap van 2cm dik. Haal +- 16 rondjes met bv een koekjes vorm of een glas. leg wat bakpapier op de bakplaat en leg al de broodjes op de bakplaat. Laat de scones ongeveer 10 minuten lichtbruin bakken.
prik met een lange pen in de broodjes als er geen nat deeg meer aan zit zijn de scones goed.

Enkele suggesties:
Voor extra zoetig kunt u 1/2 beker slagroom en mascarpone los kloppen en tussen het broodje doen met jam naar keuze.
Voor meer variatie kunt wat krenten toevoegen bij het beslag.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit engelse scones recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven