Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Croissant recept
Croissant recept

Croissant


Ingrediënten


3

Bereidingswijze


Doe de melk in een kom en brokkel hier het gist in, gladroeren.
Voeg 2 eetlepels bloem toe. Strooi er nu wat bloem en suiker over en laat het ca. 1 5 min. afgedekt staan.

Vervolgens de rest van de suiker, bloem, zout, het ei en en 1 eetlepel roomboter toevoegen. Kneden tot een mooi glad en soepel deeg. Laat het deeg 20 min, rusten in de koelkast,

Kneed het deeg nogmaals een keer op een met bloem bestrooid aanrecht door. De resterende boter erdoor mengen en van het deeg hoorntjes maken.
Dit gaat als volgt: het deeg uitrollen. In het midden wat dikker houden en daarin een kruis snijden. Leg op het kruis de boter. Sla de hoeken over het deeg.
Deeg nu zo gelijkmatig uitrollen. Niet te hard op het deeg drukken ander kan het deeg barsten.

De lap deeg vouwen in drie gelijke stukken, nog twee keer uitrolen en weer dichtvouwen. Tussendoor steeds, 5 min. afgedekt in de koelkast laten rusten.

Het deeg uitrollen tot een rchthoek van 20 x 35 cm. Hierbij het deeg voorzichtig oplichten en luchten zodat het deeg later niet krimpt. De rechthoek in de lengte halveren en in driehoeken snijden.
verder oprollen van de brede kant naar de punt toe

Leg de croissants op een bakblik bestrijk ze met de eidooier, Schuif het bakblik in de oven en bak ze op 200 graden C. (voorverwarmde oven) ca. 1 5 minuten gaar. Eet ze lauw warm.

Het is echt niet zo moeilijk als het lijk.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit croissant recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Croissant heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.5 / 10 in 4 recensies

  • Heel leuk om te doen maar in het begin met kneden was het heel plakkerig maar toch super leuk :)
    Daan gaf dit recept op 27 januari 2013 5 uit 5 sterren
  • Beste mensen, Ik heb lange tijd niet op mijn receptenboek gekeken en zag nu pas jullie reactie. Piet met zelfrijzend bakmeel heb ik nooit geprobeerd. Ingrid, wij vonden de croissant op mijn manier ... Lees reactie
    Christina57 gaf dit recept op 23 oktober 2012 5 uit 5 sterren
  • De basis is goed maar met een ei erbij wordt het croissantdeeg niet zoals heet hoort te smaken. Laat het ei eruit en rol het deeg elke 15 minuten en als het gaat doe het 4 keer en als dat niet lukt om... Lees reactie
    Ingrid gaf dit recept op 25 april 2012 4 uit 5 sterren
  • Kan het ook met zelfrijzend bakmeel?
    Piet gaf dit recept op 17 december 2011 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven