Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ciabatta (2 stuks) recept
Ciabatta (2 stuks) recept

Ciabatta (2 stuks)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Doe 450 gram bloem in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Roer in een maatbeker de gist door 3/4 deciliter water. Leng het gistpapje aan tot 3,5 deciliter. Giet het gistmengsel bij de bloem en roer het tot een zeer plakkerig deeg. Beklop het circa 5 minuten met een vlakke hand tot het elastisch wordt. Laat het afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume. Sla het deeg in en kneed er de olijfolie, 4 eetlepels water en het zout door. Kneed er de resterende bloem door zodat u een zacht deeg krijgt. Laat het afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume. Verdeel het deeg in tweeŽn, sla het niet in en vorm er 2 langwerpige broden van op een ingevette en met bloem bestoven bakplaat. Laat ze rijzen tot het dubbele volume. Verwarm de oven voor op 220įC. Bestuif de broden met bloem en bak ze 3 5 minuten.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit ciabatta (2 stuks) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven