Bruin speltbrood met pijnboompitten

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mixer
  • Deegroller
  • Bakplaat
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Weeg het meel en meng dit in een kom.
    Maak in het midden een kuiltje in het meel en strooi hier de in.
    Verdeel over de rand het , de suiker en sprenkel het citroensap over de rand.
  2. Zorg dat het geen direct contact krijgt met de .
  3. Snij de boter (op kamertemperatuur) in kleine stukjes en verdeel dit ook over de rand van het meel.
    Giet het (lauwe, ongeveer 25C) voorzichtig in het midden over het .
  4. Roer het met een vork zodat dit zich met het en een gedeelte van het meel mengt.
  5. Laat dit ongeveer 10 minuten staan.
    Kneed hierna alles goed door elkaar, ongeveer 10 minuten kneden.
  6. Eventueel een mixer met deeghaken gebruiken, mix dan totdat het deeg een mooie bol is en kneed dan alsnog ongeveer 3 minuten met de hand door.
    Dek het deeg (in de kom) af met een licht vochtige theedoek en laat ongeveer 40 minuten rijzen op een warme, tochtvrije plek (25C) totdat het deeg in volume verdubbeld is.
    Bestrooi het werkblad met wat bloem.
  7. Haal het deeg uit de kom en rol uit (met de deegroller) tot een vierkante plak van ongeveer 2 centimeter dik.
  8. Bestrooi deze plak met 1/2 van de .
  9. Vouw het deeg in 3 stappen op en rol opnieuw uit tot een rechthoekige plak van ongeveer 25 centimeter bij 35 centimeter.
  10. Bestrooi deze met de helft van de overgebleven .
  11. Rol de plak in de lengte op tot een rol van ongeveer 25 centimeter lang.
  12. Bestrooi je werkblad met de overgebleven en rol het deeg er overheen zodat de pitten aan de buitenkant blijven kleven.
    Laat het deeg op een stuk bakpapier, met de vouw naar beneden, nogmaals 30-40 minuten rijzen, afgedekt met een theedoek.
  13. Na 15 minuten het deeg met een scherp mes schuin ongeveer 2 centimeter diep insnijden.
    Verwarm de oven voor op 220C (hetelucht 200C), met de bakplaat er al in.
  14. Zet een bakje met ongeveer 200 milliliter kokend onderin de oven als deze op temperatuur is.
  15. Schuif het brood met bakpapier en al in de oven en bak in ongeveer 35 minuten bruin en gaar.
  16. Het brood is gaar als het aan alle kanten hol klinkt als je er op klopt.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in boter of margarine
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in gist
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in boter of margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter of margarine kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter of margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter of margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter of margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in boter of margarine
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in boter of margarine
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
brood
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
423 kcal
21%423 kcal
Vetten
59 g.
84%59 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
12 g.
4%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Bruin speltbrood met pijnboompitten