Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Broodjes Bak Pao recept
Broodjes Bak Pao recept

Broodjes Bak Pao


Ingrediënten


Bereidingswijze


In een kom brooddeeg maken van wit broodmix volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Geen boter toevoegen. Kom afdekken met plasticfolie en deeg op een warme plaats 15 minuten laten rijzen. Nog een keer kneden en nog eens 15 minuten laten rijzen. Ui pellen en snipperen, prei schoonmaken en snijden. In een pan 2 eetlepels olie verhitten, ui en prei circa 3 minuten fruiten, gehakt toevoegen en met een vork kruimelig bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. 2 eetlepels bloem erdoor roeren en gehaktmengsel nog circa 2 minuten bakken. Op smaak brengen met tabasco, laos, ketoembar, ketjap, en zout. Laten afkoelen. Deeg in 12 gelijke porties verdelen en van elke portie deeg een bolletje maken. Deeg bolletjes afdekken met theedoeken. Op een warme plaats de deegbolletjes circa 15 minuten laten rijzen. Aanrecht bestrooien met bloem. Deegbolletjes 1 voor 1 uitrollen tot een cirkel (met een doorsnee circa 10 cm). In het midden van elke deegcirkel 1 eetlepel gehaktmengsel scheppen. Deegranden met water bevochtigen en over de vulling heen vouwen. Met de handen er voorzichtig mooie bolletjes van maken. Met deegnaad naar beneden op het bord leggen. Opnieuw afdekken met een theedoek en de deegbolletjes nog circa 15 minuten laten rijzen. In het onderste gedeelte van de stoompan circa 1 liter water aan de kook brengen. Bovenste gedeelte van stoompan licht invetten met olie. 4 deegbolletjes in bovenste gedeelte leggen en op het onderste deel van de pan zetten. Met de deksel erop de broodjes in circa 15 minuten gaar stomen Intussen in de pan doen: 6 eetlepels water, tomatenketchup, tabasco, citroensap, suiker, ketjap en gemberpoeder. Aan de kook brengen. In een kopje maïzena met 1 eetlepel water gladroeren. Al roerende aan tomatensaus toevoegen en saus laten binden. Broodjes en saus warm opdienen. Evt: koud geworden broodjes in circa 2 minuten weer warm stomen, of opwarmen in de magnetron!

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit broodjes bak pao recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven