Bolussen

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Oven
  • Bakfolie

Bereidingswijze

  1. Deeg goed kneden tot soepel deeg en opbollen tot een strakke bol.
  2. Dan als bol 15 minuten laten rijzen.
  3. Dan deeg plat slaan en iets oprollen en afwegen in stukjes van 60 gram.
  4. Opbollen en gelijk in de suiker liggen.
  5. Even laten rusten.
  6. Dan ga je de voorgerolde stukjes langer rollen tot ongeveer 35 cm.
  7. Daarna maak je er krakelingen van.
  8. Leg ze op de bakplaat tegen elkaar aan.
  9. Goed laten rijzen in ongeveer 60 minuten en dan in de oven.
  10. In de hete luchtoven op 220 graden celsius.
  11. andere ovens op 240 graden celsius voor 8 á 10 minuten.
  12. Uit de oven gelijk de plaat met bolussen omdraaien en van papier of andere bakfolie halen.
25
25
25

Variaties op Bolussen

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Bolussen
VariatieAantalGang
Zeeuwse bolussen2Streekgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
260 kcal
13%2080 kcal
Vetten
1 g.
2%8 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
2%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
1%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
2%0 g.
Koolhydraten
56 g.
21%448 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Bolussen