Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Boffert, oud recept uit Friesland recept
Boffert, oud recept uit Friesland recept

Boffert, oud recept uit Friesland


Ingrediënten


5

Bereidingswijze


Bereiding:
Was de rozijnen en krenten en droog ze goed af.
Zeef het zelfrijzend bakmeel in een beslagkom.
Maak van het bakmeel, de basterdsuiker, de melk en de eieren een glad beslag.
Roer de krenten en rozijnen hierdoor.
Voeg het zout en de gesmolten boter toe aan het beslag door het rustig door te roeren.
Bestrooi een broodvorm/boffertpan met paneermeel en doe daar het beslag in.
Zet de broodvorm/boffertpan in een grote pan met een laagje kokend water en laat daar de boffert ongeveer 2 uur au bain-marie kaar koken (af en toe het water bijvullen).
Stort de boffert op een platte schaal en bestrooi deze met kaneel en gesmolten boter.

Serveersuggesties

Boffert is een Fries gerecht dat in vroegere tijden eigenlijk uit armoede is ontstaan. Vroeger was de samenstelling dan ook heel eenvoudig. Meel, melk, krenten, eieren en gist. Dit toen al smakelijke gerecht werd gegeten met warme melk en suiker of stroop. Ook werd het wel gegeten met warme vanillesaus. Het recept is aangepast aan de hedendaagse mogelijkheden. Wat eertijds al een smakelijke maaltijd was, is nu veranderd in een bijzondere lekkernij. (beschrijving van internet)

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit boffert, oud recept uit friesland recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven