Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bladerdeeggebakjes recept
Bladerdeeggebakjes recept

Bladerdeeggebakjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Zeef de bloem met het zout. Snijd 50 gram boter in vlokjes en wrijf ze door de bloem. Roer er de gist en suiker door. Voeg het water en de eieren toe en roer tot een zacht deeg. Kneed 5 minuten tot het glad en elastisch is. Laat het deeg 1 5 minuten rusten in een plastic zakje in de koelkast. Snijd de resterende boter in 16 plakjes en bewaar ze tot gebruik op een bord in de koelkast. Halveer het deeg. Rol elke helft uit tot een lap van 20 x 40 cm. Leg in het midden van de eerste lap 4 plakjes boter. Klap eenderde van het deeg over de boter. Leg hierop weer 4 plakjes boter en klap het andere deel van het deeg erover. Druk stevig aan. Draai het deeg een kwartslag en rol het uit tot een lap van 15 x 40 cm. Klap de uiteinden naar binnen, druk ze aan en herhaal de handeling. Bewerk de tweede deeglap op dezelfde manier. Laat het deeg in een ingevet plastic zakje 30 minuten rusten in de koelkast. Herhaal de hele behandeling van uitrollen en koelen nog 2 keer. De totale rusttijd in de koelkast dient minsten 2 uur te bedragen. Halveer elk stuk deeg en vorm de gewenste gebakjes. Laat ze 20 minuten rijzen op een bakplaat. Verwarm de oven voor op 200C. Bestrijk de gebakjes met losgeroerd eiwit en bak ze 10 minuten. Draai de oventemperatuur terug tot 180C en bak ze nog 1 5 minuten. Laat ze afkoelen en garneer ze met bigarreaux of amandelsnippers. Maak glazuur van poedersuiker en citroensap en besprenkel ze licht.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit bladerdeeggebakjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven