Bananenbrood

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Garde
  • Staafmixer
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht).

    Pureer de samen met de (zonder pit) glad met een staafmixer in een kom.

    Voeg één voor één de toe en klop ze met een garde door het beslag.

    Spatel het het met het en een snuf door het beslag.

    Hak de noten en de in stukjes en spatel deze door het beslag.

    Spatel tenslotte de door het bananenbeslag.

    Bekleed een cakevorm (24 cm) met bakpapier en giet het mengsel in de vorm.

    Bak het bananenbrood in ongeveer 50 minuten af in de voorverwarmde oven.
  2. De cake is gaar als een prikker er schoon en droog uit komt, wanneer je deze in het midden van de cake steekt.

    Laat het bananenbrood iets afkoelen in de vorm en stort het dan op een taartrooster.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Bananenbrood

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Bananenbrood
VariatieAantalGang
Bananenbrood8Broodgerechten
Bananenbroodcake1Taart en gebak
Bananenbrood met walnoten1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in bakpoeder
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gemengde noten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1508 kcal
75%1508 kcal
Vetten
99 g.
142%99 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
12 g.
4%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Bananenbrood