Ingrediënten

+ -
print

Voor de vulling:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Zeef
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Was de en kook ze in de schil tot ze gaar zijn.
  2. Verwijder dan de schil en wrijf de in een zeef tot puree.
  3. Doe de puree in een kom, tezamen met de puntjes , de gehakte peterselie en zwarte peper, en komijnpoeder naar smaak.
  4. Vermeng alles goed met elkaar.
  5. Knip het filodeeg in lange, rechthoekige repen.
  6. Besmeer de repen filodeeg met de gesmolten .
  7. Schep lepels vulling op de uiteinden van de repen filodeeg en vouw er driehoekige briouats van.
  8. Besmeer de briouats met losgeklopt en leg ze op een met bakpapier bedekt bakblik.
  9. Bak de briouats in het midden van een voorverwarmde oven op 200 graden C.
  10. goudbruin.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eigeel is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter en smeerkaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (4)

Briouats van filodeeg met aardappel en kaas heeft een gemiddelde waardering gekregen van 7 / 10 in 4 recensies
RESET

Heel leuk recept maar hoe lang op 200 C?
Sandra 24 september 2013
Hoi Amber, hoeveel stuks krijg je uit de Briouats van filodeeg met aardappel en kaas?
Anna 25 april 2012
Nee, ben geen Marokkaanse maar getrouwd geweest met een Marokkaan, dus vandaar. groetjes, AMBER
amber 10 december 2010
Lekkere recepten!!! compimenten. ben je zelf marokkaans?vond amber niet egt een arabiche naam. Ik ben pas nieuw op de forum :D
lilly_italia 1 januari 2008

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
192 kcal
9%768 kcal
Vetten
16 g.
24%64 g.
Waarvan verzadigd
10 g.
50%40 g.
Waarvan onverzadigd
5 g.
18%20 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
2 g.
37%8 g.
Koolhydraten
1 g.
0%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
7 mg.
0%28 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Briouats van filodeeg met aardappel en kaas
  • Home
  • Recept
  • Voorgerechten
  • Briouats van filodeeg met aardappel en kaas