Boterkoek
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van Tin01
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Mixer
- Oven
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 175 graden.
- Laat de boter rustig smelten in een pannetje.
- Meng de suiker en in een kom.
- Voeg de gesmolten boter toe en mix met een elektrische mixer door elkaar.
- Voeg 1 ei toe en blijf 5 minuten mixen tot een gladde, maar wat plakkerige deegbal ontstaat.
- Stort het deeg in een beboterde vorm en strijk glad.
- Klop het tweede ei los en bestrijk het deeg er lichtjes (!) mee.
- Bak in ongeveer 25 minuten gaar en goudbruin.
- Het is belangrijk om de boterkoek volledig te laten afkoelen voor je hem aansnijdt.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Appel-boterkoek430m
-
Recept
Boterkoek voor een zandtaartvorm van 20 cm430m
-
Recept
Boterkoek450m
-
Recept
Boterkoek41u
-
Recept
Boterkoek met walnoten445m
-
Recept
Appel-boterkoek425m
Variaties op Boterkoek
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Boterkoek | 15 | Taart en gebak |
Appel-boterkoek | 4 | Taart en gebak |
Boterkoekjes | 3 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 356 kcal | 17% | 2848 kcal |
Vetten | 13 g. | 19% | 104 g. |
Waarvan verzadigd | 7 g. | 35% | 56 g. |
Waarvan onverzadigd | 3 g. | 13% | 24 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 1 g. | 26% | 8 g. |
Koolhydraten | 52 g. | 20% | 416 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 5 mg. | 0% | 40 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |