Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Bakvorm
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Stap 1:
  2. De in een diepe kom of plastic bak doen.
  3. Stap 2:
  4. Voeg de boter toe.
  5. Nu moet je 5 minuutjes mixen zodat het mengsel zacht wordt.
  6. Stap 3:
  7. Breek een voor een de (doe dit aub in een apart bakje) voordat je die in de mengsel van boter en suiker doet.
  8. Nu weer 5 minuten mixen.
  9. Stap 4:
  10. Voeg nu de aromas toe, van ieder een eetlepel.
  11. Stap 5:
  12. Als laatste de pak cake mix toevoegen en goed mixen tot een glad beslag.
  13. Je kan ook een pakje baking powder toevoegen van Dr.
  14. oetker.
  15. Maar hoeft niet perse.
  16. Stap 6:
  17. Je moet nu je bakvorm insmeren met boter.
  18. Daarna doe je een beetje bloem bij (zelfrijzend bakmeel of beetje cake mix om de boter te bedekken.
  19. Overtollige bloem kan je verwijderen door de bak ondersteboven te houden en 2 tikken te geven met je vingers aan de zijkanten.
  20. Daarna kan je de bakvorm tot de helft in vullen met het beslag.
  21. Je kan er 2 cakes van maken als het om een kleine bakvorm gaat, of een grote.
  22. Voor je het in het oven gaat zetten, moet je de bakvorm aan de onderkant kloppen zodat het mengsel gelijk blijft anders krijg je een bergvorming in het midden.
  23. Of je kan ook op de aanrecht met lichte tikken doen door aan de zijkanten vast te houden en lichtjes laten vallen op het aanrecht.
  24. Dan zie je bolletjes boven komen.
  25. Dat is de lucht die is blijven hangen in het deeg.
  26. Hete lucht oven: 15 minuten voor je het in de oven gaat doen, de oven voorverwarmen.
  27. Op 190 graden celsius in 45 minuten bakken.
  28. Hierna kan je controleren met een lang sate stokje of het gaar is van binnen.
  29. Zoniet dan kan het nog 15 minuten in de oven blijven.
  30. Hangt ervan af hoe hoog de taart is (bakvorm).
  31. Een elektrische oven kan ook maar op 200 graden celsius in 60 minuten maar na 45 minuten zowiezo goed in de gaten houden want hierin gaat het wel snel.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine, rum aroma, vanille aroma
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in rum aroma
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (4)

Bolo di manteka/ botertaart makkelijke manier heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 4 recensies
RESET

Heb alle stappen opgevolgd zoals beschreven, de taart is volledig verbrand aan de bovenkant, over de bakvorm heen gelopen en daarna volledig ingestort! hoe kan dit gebeuren? Ik heb het beslag in een v... Lees reactie
Esther van Heuvel 10 april 2015
Hoi ik had een vraagje; weet je ook wat er op die Antilliaanse taarten zit is dat geleurde botercreme?
Juanita 15 september 2014
Heb een vraagje komt de smaak echt net als de Antiliaanse bolo di manteka? Heb eerder een recept geprobeerd en het had er wel wat weg van maar niet exact de smaak, en het was niet lekker zacht(waarsc... Lees reactie
Mary 11 maart 2013
Het is lekker en luchtig , als je diabeet ben kan je alles zowiezo vervangen voor ander soort suikers enzo, en verder kan je ook speciale margariene gebruiken in verband met allergie enzo. heb zelf al... Lees reactie
mamalicious78 19 januari 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
61 kcal
3%1220 kcal
Vetten
1 g.
2%20 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Bolo di manteka/ botertaart makkelijke manier