Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Dep het droog en snijd het in grove blokjes (ca. 5x5 cm)
    Snijd het in reepjes.
  2. Pel de en de knoflook en snipper ze grof.
    Bak het in een droge braadpan krokant en haal uit de pan.
    Verhit de in het bakvet en braad het portiegewijs op hoog vuur ca. 5 minuten aan.
  3. Breng op smaak met en .
    Doe al het , het , de en de knoflook en bak ca. 5 minuten verder.
  4. Bestuif met de en bak 3-4 minuten verder.
    Roer de rode en de door het stoofvlees.
  5. Was de en de .
  6. Houd wat apart voor garneren.
    Voeg de overige , de en de laurierblaadjes toe aan het vlees.
  7. Breng aan de kook en laat afgedekt ca 2 uur op laag vuur stoven.
  8. Voeg na 45 minuten geleidelijk in totaal ca. 750 ml water toe.
    Schrap de , was ze en snijd ze in stukken.
  9. Maak d schoon en halveer ze naar gelang de grootte in vieren.
    Voeg de en de toe aan het vlees en stoof 30 minuten verder.
    Breng de boeuf bourguignon op smaak met en en dien op.
  10. Garneer met de overige .
25
25
25

Variaties op Boeuf bourguignon

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Boeuf bourguignon
VariatieAantalGang
Boeuf Bourguignon9Vlees
Boeuf Bourguignon a la minute1Kerst
Bourgondische boeuf bourguignon1Vlees

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn en champignons
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
797 kcal
39%3188 kcal
Vetten
45 g.
64%180 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
19 g.
7%76 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Boeuf bourguignon
  • Home
  • Recept
  • Hoofdgerechten
  • stoofschotels
  • Boeuf bourguignon