Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Hapjespan
  • Magnetron
  • Stamper
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Snijd de in vieren en snijd de stukken in dunne plakjes.
  2. Meng in een kommetje de met de azijn en schep de stukjes erdoor.
  3. Laat de ui minstens 3-4 uur marineren, tot de stukjes mooi geel en zacht zijn.

    Bereiden:
    Snijd de koolraap in plakken, schil ze en snijd ze in blokjes.
  4. Of snijd de bloemkool in roosjes.
  5. Verwarm de in een hapjespan en roerbak de of bloemkool 1 minuut.
  6. Schep hand voor hand de erdoor en roerbak tot de blaadjes iets slinken.
  7. Schep dan de erdoor en schenk de bouillon erbij.
  8. Voeg naar smaak wat zout en peper toe.
  9. Smoor de groenten afgedekt in 20 minuten zachtjes gaar.

    Maak de makreel schoon:
  10. verwijder het vel met de kop en de staart.
  11. Neem het visvlees van de graat en verdeel het in stukken.
  12. Leg de stukken makreel in een magnetronschaal en verwarm afgedekt 2-3 minuten op 600 watt in de magnetron.
  13. Schep de uitjes uit de azijn en laat ze in een zeef uitlekken.

    Stamp de met de of bloemkool en de met een stamper tot een rulle stamppot.
  14. Meng de helft van de gele door de stamppot en roer er naar smaak nog 1-2 eetlepels van de gele azijn door.

    Serveer de boerenkoolstamppot in diepe borden.
  15. Leg de stukken makreel erop en strooi de resterende erover.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in havermout en groentebouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillon
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in groentebouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillon
  • gestoomde makreel is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
163 kcal
8%652 kcal
Vetten
3 g.
5%12 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
21 g.
8%84 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Boerenkool stamppot met makreel