Boerenappeltaart

Ingrediënten

+ -
print

Voor de bakvorm:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven
  • Zeef
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Beboter een springvorm en bestrooi met .







    Klop 100 gram , 150 gr , , tot een créme.







    Klop er één voor één 2 en vervolgens 50 milliliter creme fraïche doorheen.







    Meng de en het en klop het er kort doorheen.







    Strijk het in de vorm.







    Schil de deel in vieren, verwijder het klokhuis en rasp de grof.







    Laat het sap dat eventueel bij het raspen vrijkomt, weglopen.







    Meng de geraspte appel met het .







    Roer 75 milliliter créme fraïche, 3 , 50 gram en de door elkaar.







    Vermeng het met de geraspte appel.







    Verdeel het mengsel over het deeg en strooi er 1 tot 2 eetlepels over.







    Bak de taart 30 tot 35 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C. (stand 3).







    Verwarm de met 1 eetlepel en wrijf het door een zeef.







    Strijk het over de hete taart.







    Bak de taart op dezelfde temperatuur nog 10 minuten verder.







    Laat de taart afkoelen.







    Rooster het in een droge koekepan en laat het afkoelen.







    Bestrooi hiemee de taart en strooi er over.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Boerenappeltaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Boerenappeltaart
VariatieAantalGang
Boerenappeltaart1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder en paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker, vanillesuiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • boter, boter, paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelschaafsel is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
206 kcal
10%3296 kcal
Vetten
10 g.
14%160 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
16 g.
6%256 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
12 g.
14%192 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Boerenappeltaart