Bitterkoekjespudding a lá Oma

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Puddingvorm

Bereidingswijze

  1. Snijd de in kleine stukjes.
  2. Doe de met de en in een kom en roer met een flinke kop tot een glad papje.
    Breng in een steelpan de resterende met de aan de kook.
  3. Kook 5-10 minuten zachtjes tot de in de uit elkaar vallen.
  4. Roer regelmatig met een houten lepel.
  5. Draai het vuur laag.
  6. Roer het maizenapapje nogmaals goed door en voeg al roerende aan de toe.
  7. Laat de pudding op laag vuur 2-3 minuten zachtjes koken.
  8. Spoel de puddingvorm af onder koud water af en laat uitlekken (niet afdrogen!).
  9. Schenk de pudding in de vorm en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  10. Dek de pudding af met vershoudfolie en zet minstens 2-3 uur in de koelkast om op te stijven.
  11. Hoe langer hoe beter!
  12. Je kunt hem heel goed een dag van te voren maken.
  13. Maak de pudding voorzichtig aan de zijkanten los van de vorm en leg er een plat bord op.
  14. Stort de pudding.
  15. Snijd de pudding met een nat, warm mes in mooie punten.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • vanillesuiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in bitterkoekjes
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in maizena en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
97 kcal
4%776 kcal
Vetten
2 g.
3%16 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
16 g.
6%128 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
1 g.
2%8 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Bitterkoekjespudding a lá Oma