Biscuitdeeg

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Bakplaat
  • Pan
  • Handmixer
  • Oven
  • Zeef
  • Bakpapier
  • Grote schaal

Bereidingswijze

  1. Zorg dat alles klaarstaat voordat je aan het deeg begint.
    Verwarm de oven voor op 160ºC.
  2. Vet een springvorm in en bestuif hem met poedersuiker.
  3. Leg een vel bakpapier klaar en leg dat straks op de bakplaat onder de springvorm voor het geval dat deze lekt.
    Weeg de hoeveelheden bloem en maïzena af, zeef ze en zet dit gereed voor gebruik.
    Zet een pan water op het vuur waar de beslagkom au bain-Marie in gezet kan worden.
  4. Verwarm dit alvast tot 50 à 60ºC.
    Breek de in een hoge beslagkom.
  5. Voeg de suiker en toe en plaats de beslagkom au bain-Marie.
  6. Klop met de handmixer het suiker-eimengsel schuimig terwijl de temperatuur langzaam oploopt.
  7. Blijf kloppen totdat het mengsel ca. 35ºC is.
  8. Test dit door een vinger in het beslag te steken.
  9. Dit moet lauw aanvoelen.
  10. Het beslag is nu mooi egaal geel en schuimig en druipt als linten van je gardehaken.
  11. Totaal duurt dit au-bain-Marie-kloppen ongeveer 10 min.
    Neem de beslagkom uit de bain-Marie en schep met een houten spatel rustig het gezeefde meel eronder.
  12. Roer alle klontjes eruit.
    Giet dit beslag in de springvorm en plaats hem in de voorverwarmde oven op de bakplaat in het midden.
    Bak de biscuitdeeg af in ca. 30 à 35 min.
  13. bij 160ºC.
    Eventueel kun je 10 minuten voor het einde van de baktijd de temperatuurinstelling verlagen tot 150ºC.
    Neem de vorm uit de oven en laat hem 2 minuten afkoelen.
    Snijd dan met een dun en scherp mes de rand van de biscuitdeeg los van de springvorm.
  14. Ondanks je goede zorgen zal deze toch nog wel plaatselijk een beetje plakken.
    Ontgrendel de springvorm en neem voorzichtig de rand weg.
    Laat het deeg nog enkele minuten verder afkoelen.
  15. Snijd dan rondom het deeg los van de bodem van de vorm.
  16. Neem een voldoende grote schaal.
  17. Leg die onderste boven op de biscuitdeeg en draai het geheel weer om zodat de schaal nu onder staat en de bodem van de vorm boven.
    Neem voorzichtig de bodem van de springvorm eraf en laat verder afkoelen en uitwasemen.

    Na ’n uurtje is de biscuitdeeg gereed voor verdere bewerking tot een taart van je keuze of iets dergelijks.
25
25
25

Variaties op Biscuitdeeg

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Biscuitdeeg
VariatieAantalGang
Biscuitdeeg (taartbodem)1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • tarwebloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
180 kcal
9%1440 kcal
Vetten
4 g.
5%32 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
29 g.
11%232 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
1%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Biscuitdeeg