Zongedroogde tomaatjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Blender
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. De bovenop met een mes kruislings voorzichtig inkerven.
    Daarna een paar minuten in kokend water laten liggen.
    De zijn nu gemakkelijk te ontvellen.
    De in helften of vieren snijden.
    Pitjes er uithalen en het vocht (de velletjes, pitjes en vocht bewaren, door de blender en je hebt een basis voor je zelf gemaakte soep of bouillon).
    Je houdt nu alleen het vruchtvlees nog over.
    Platte ovenschaal vullen met een laagje .
  2. Niet te zuinig zijn.
    Hierin een gedeelte van de verdelen.
  3. Kneus de vooraf, dan komt de smaak beter vrij.
    De met de bolle kant naar boven in de schaal leggen.
    De met nog wat olie en alle en en overgieten.
    Dan de schaal in een voorverwarmde oven van 100 graden celsius zetten.
    Geregeld de deur van de oven even openen om het vocht wat vrij komt te laten ontsnappen.
    Het hele droogproces kan zo'n 3 tot 5 uren duren.
    Potje in soda schoonmaken en daarna de potjes vullen met de , en waar de in zijn gedroogd.
    Eventueel nog bijvoegen zodat de tomaatjes onder de olie komen te staan.
25
25
25

Variaties op Zongedroogde tomaatjes

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Zongedroogde tomaatjes
VariatieAantalGang
Fussili met gehakt en zongedroogde tomaatjes1Pastagerechten
Zongedroogde tomaatjes1Bijgerechten
Pasta met zalm en zongedroogde tomaatjes1Pastagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kruiden
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in kruiden
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
50 kcal
2%200 kcal
Vetten
5 g.
7%20 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Zongedroogde tomaatjes