Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zoetzure Gember recept
Zoetzure Gember recept

Zoetzure Gember


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de gember in plakjes van 2 mm en blancheer 30 seconden in kokend water. Schep ze uit de pan, laat ze uitlekken, wrijf ze in met het zout en laat ze 1/2 uur rusten. Spoel de plakjes af onder de kraan en dep ze droog en doe ze in een glazen pot met schroefdeksel. Breng de azijn, knoflook, suiker en 1 theelepel zout aan de kook en giet dit over de gember in de pot. Zorg dat de gember onder het nat staat. Schroef de deksel op de pot en zet deze in de koelkast. Als na 1 week de gember naar roze verkleurd is, is ze goed om te gebruiken. Leuk van kleur en lekker in bijvoorbeeld een gemengde salade.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit zoetzure gember recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven