Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zoete sambal volgens marinerecept recept
Zoete sambal volgens marinerecept recept

Zoete sambal volgens marinerecept


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de uien en snijd ze in niet te kleine stukken. Ontdoe de pepers van de pitten en snijd ze fijn. Neem drie dobbelsteentjes trassie en snijd die fijn. Schil de knoflook. Neem een hapjespan (met deksel want het kan gemeen spatten) en schenk hierin de zonnebloemolie. Doe er de trassie, de uien, uitgeperste knoflook en de peper bij en verwarm dit alles op een zacht vuurtje. De uien en pepers moeten glazig worden. Doe vervolgens de pot sambal oelek in de pan en vermeng de ingrediŽnten. Langzaam aan de kook brengen. Voeg er de tomatenpuree, de suiker en een flinke scheut ketjap manis (ongeveer een koffiekop) aan toe. Laat het geheel 2 uur op een laag vuurtje sudderen met het deksel op de pan. Zo af en toe goed doorroeren. Je kunt de sambal op smaak brengen door er extra suiker of ketjap aan toe te voegen. Hoe meer zoet, hoe heter de sambal wordt. Daarna de sambal af laten koelen en in goed verzegelde potten doen.

Serveersuggesties

Heerlijk bij alle oosterse gerechten. Let op, deze sambal is pittig!

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit zoete sambal volgens marinerecept recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Zoete sambal volgens marinerecept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie

  • Hallo, Ik ben Rients Saakstra, oud marinier. Eindelijk vond ik het recept voor de echte marine-sambal. Helaas gaat het schijnbaar niet goed bij mij. Omdat er nogal veel vocht op zat, heb ik het laats... Lees reactie
    Rients Saakstra gaf dit recept op 27 oktober 2015 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven