Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Zoet-zure komkommers


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de komkommers, met schil, overlangs in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommerstukken, schuin overdwars, in lange repen. Breng het water aan de kook samen met het zout, de suiker en de andere ingredienten. Als het water kookt, voeg dan de azijn toe. Proef of er nog zout, suiker en-of azijn bij moet. Doe alle ingredienten in een glazen warmte-bestendige kom en overgiet het met de hete oplossing. Schep af en toe om en laat het geheel een nacht intrekken. Doe de atjar in schone glazen potten met een inhoud van ca. een halve liter. Het schoonmaken van de potten doe je met een hete sodaoplossing. Pas op, dat de potten niet stuk springen door warmteverschillen. Breng ze daarom eerst op temperatuur door ze te plaatsen in een hoge pan met water dat langzaam aan de kook wordt gebracht. Als het water kookt, doe er dan een paar flinke lepels soda bij en laat even koken, samen met de deksels. Giet de potten leeg en spoel ze schoon met kokend water. Laat de potten en de deksels omgekeerd uitlekken op een schone theedoek. Vul de potten tot de rand, sluit ze goed af en laat ze omgekeerd afkoelen. Na afkoeling kun je ze het beste bewaren op een koele en donkere vorstvrije plek. Ze zijn minstens een half jaar goed te houden, maar na een week zijn ze al heerlijk van smaak.

Serveersuggesties

Dit zoet-zuur is lekker bij bami- en nasischotels maar smaakt ook verrukkelijk bij stamppot boerenkool.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit zoet-zure komkommers recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven