Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zeelandse aardappel recept
Zeelandse aardappel recept

Zeelandse aardappel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kook de aardappelen in de schil. Houd ze warm. Doe de eierdooier en enkele druppels water in een steelpannetje en klop flink.
Verwarm au bain marie tot u een smeu´g mengsel bekomt waaraan u beetje bij beetje de gesmolten boter toevoegt. Breng op smaak met cayennepeper en citroensap en meng terwijl u dit alles warm (lauw) houdt.
Snijd de aardappelen in twee. Haal met een lepel de aardappelschillen leeg. Leg het kruim van de aardappelen in een mengkom, voeg de 3 eetlepels boter toe, 4 draaien van de pepermolen, 1 snuifje muskaatnoot en meng dit alles voorzichtig. Vul een ringvorm met 3/4 van de aardappelen. Leg tuinkers rondom de vorm. Leg de garnalen bovenop de aardappelen. Daarna de vorm weghalen.

De bereiding met mousselinesaus overgieten. Geef hierbij een krulsla aangemaakt met een gewone vinaigrette.

Smakelijk !

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit zeelandse aardappel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven