Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Winterwonder appelmoes recept
Winterwonder appelmoes recept

Winterwonder appelmoes


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Was de appelen en de peren.
Verwijder de klokhuizen van zowel de appelen als de peren. Schil de vruchten bij voorkeur niet en snijd ze in blokjes. Doe het water in een stoofpan en voeg daar de vruchten aan toe. Breng het aan de kook en laat het lekker pruttelen, terwijl u de rozijnen erbij in doet, de gestampte walnoten ook. Snijd 18 gedroogde abrikozen in heel kleine stukjes en doe die er ook bij. In abrikoos nummer 19 en nummer 20 steek je een kruidnagel, waarna je die twee ook in de pan doet. Strooi er een lekkere snuf kaneel overheen,en breng op smaak met honing of ahornsiroop. Laat het geheel onder af en toe roeren lekker pruttelen en de stukjes appel. Vanaf dit punt moet u blijven roeren, opdat de stukken appel steeds meer een soortement pap worden. Uiteindelijk is dit een superheerlijke appelmoes! Bon appetit!

Serveersuggesties

Waarom ik adviseer de vruchten niet te schillen, is omdat de vitaminen vlak onder de schil zitten. Als er na al dat gekook al wat van over is, is dat helemaal zo wanneer je de schil erin meekookt.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit winterwonder appelmoes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven