Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Verloren peren recept
Verloren peren recept

Verloren peren


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de peren, snijd ze in fijne schijfjes en kook ze gaar in suikerwater. Laat de krieken uitlekken, bind het vocht al kokend met opgelost maiszetmeel. Breng voor de vanilleroom 3/4 liter melk aan de kook. Los de vanillebloem met suiker en 1/4 liter melk op. Voeg dit bij de kokende melk, roer goed en laat doorkoken. Roer regelmatig met een houten lepel. Volgens een andere methode breng je 3/4 liter melk aan de kook. Los het maiszetmeel, de eigelen, de vanillesuiker, de suiker in de overige melk op. Roer ze onder de kokende melk. Laat eventjes doorkoken. Roer regelmatig met een houten lepel. Leg vanilleroom, uitgelekte peren en krieken in lagen in een vuurvaste schotel. Eindig met een laagje vanilleroom. Bestrooi met bloemsuiker. Laat eventjes korsten onder de grill en vervolgens afkoelen. Bestrooi voor het opdienen nogmaals met bloemsuiker.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit verloren peren recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven