Vanille-custardvla met caramelsaus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Maak eerst de saus en dan de vla.
  2. De saus: 12 gram roomboter smelten in een pan met anti-aanbaklaag. 100 gram rietsuiker toevoegen en laten smelten tot het mengsel geheel vloeibaar is.
  3. Af en toe roeren met een houten lepel. 50 milliliter heet langzaam toevoegen en doorroeren.
  4. noch gebruiken, omdat er dan schifting kan ontstaan! 15 gram aanmaken met koud en de suikermassa hier snel mee binden onder voortdurend roeren.  Even doorkoken.
  5. De pan van de warmtebron afhalen en de 150 milliliter en de eetlepel erdoor roeren.
  6. De vla:
  7. Gebruik een pan met een dikke bodem en blijf voortdurend roeren om aan branden te voorkomen!! 20 gram en 20 gram mengen met koude tot een vloeibaar mengsel.
  8. De rest van de met het en het merg van het aan de kook brengen.
  9. De binden met het custard/ mengsel en dan de 45 gram suiker erdoor roeren.
  10. De vla overdoen in een vlaschaal.
  11. De caramelsaus over de vla verdelen.
  12. Bon appetit!
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • rietsuiker en rietsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, melk, room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk, roomboter, melk, room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in maizena en maizena
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
350 kcal
17%1400 kcal
Vetten
9 g.
12%36 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
3%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
1%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
2%0 g.
Koolhydraten
58 g.
22%232 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Vanille-custardvla met caramelsaus