Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Vanille-custardvla met caramelsaus recept
Vanille-custardvla met caramelsaus recept

Vanille-custardvla met caramelsaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak eerst de saus en dan de vla. De saus: 12 gram roomboter smelten in een pan met anti-aanbaklaag. 100 gram rietsuiker toevoegen en laten smelten tot het mengsel geheel vloeibaar is. Af en toe roeren met een houten lepel. 50 milliliter heet water langzaam toevoegen en doorroeren. Melk noch room gebruiken, omdat er dan schifting kan ontstaan! 15 gram maizena aanmaken met koud water en de suikermassa hier snel mee binden onder voortdurend roeren.  Even doorkoken. De pan van de warmtebron afhalen en de 150 milliliter melk en de eetlepel room erdoor roeren. De vla: Gebruik een pan met een dikke bodem en blijf voortdurend roeren om aan branden te voorkomen!! 20 gram custardpoeder en 20 gram maizena mengen met koude melk tot een vloeibaar mengsel. De rest van de melk met het zout en het merg van het vanillestokje aan de kook brengen. De melk binden met het custard/maizena mengsel en dan de 45 gram suiker erdoor roeren. De vla overdoen in een vlaschaal. De caramelsaus over de vla verdelen. Bon appetit!

Serveersuggesties

Doe de saus in een spuitzak met een spuitmond naar keuze en verdeel de saus in een spiraalvorm, van de buitenrand naar het midden bewegend, over de vla.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit vanille-custardvla met caramelsaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven