Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Uientaart


Ingrediënten


Bereidingswijze


De bloem in een kom zeven en in het midden een kuiltje maken.
Anderhalf deciliter melk verwarmen, de gist erin brokkelen en laten oplossen.
De suiker toevoegen en in het kuiltje gieten.
Afgedekt 20 min. laten rijzen.
Het ei, het zout, de boter en de rest van de melk toevoegen.
Tot een deeg kneden.
Afgedekt 30 minuten laten rijzen.
De oven voorverwarmen op 180 C.
De uien schoonmaken en in smalle ringen snijden.
De lenteuitjes schoonmaken en in fijne ringen snijden.
De olie in een grote koekenpan verhitten.
Uiringen op een laag vuur 5 minuten glazig bakken.
Laten afkoelen.
Een bakplaat invetten.
Het deeg rechtstreeks op de plaat uitrollen en een rand vormen.
Room en eieren mengen.
Over de gestoofde uien schenken, mengen en met zout, peper en komijn op smaak brengen.
Over het deeg verdelen en in een hete oven (gas 2-3, hetelucht 160 graden Celsius) in 50 minuten knapperig bakken.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit uientaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven