Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Tzatziki recept
Tzatziki recept

Tzatziki


Ingrediënten


3

Bereidingswijze


Was de komkommer en snij hem in de lengterichting door zodat de zaadlijsten open komen te liggen. Verwijder met een lepel de zaadlijsten. Dat scheelt al veel vocht.
Pak een middel fijne rasp en rasp de hele komkommer fijn. Doe wat zout over de komkommer en doe deze in een zeef zodat ze kan uitlekken. Een kaasdoek kan ook. Het vocht moet namelijk uit de komkommer want als dit blijft zitten heb je zo'n waterige tzatziki.

Maak de knoflook schoon en snij ze zo klein mogelijk of gebruik een knoflookpers.

Als de komkommer is uitgelekt ( je kunt nog een keer in de massa knijpen om het laatste vocht er uit te laten lopen) roer deze dan door de yoghurt. Griekse yoghurt 10% kun je ook in de Turkse winkel kopen.

Roer er nu ongeveer 2 eetlepels vers gesneden dille doorheen. Proef het eens en breng op smaak met peper en zout. Voeg een flinke scheut olijfolie toe. Voor mijn gevoel doe ik die altijd op de yoghurt maar roer die pas door de tzatziki als ik ze nodig heb. Ik denk altijd dat de dille knoflook en het zout zo makkelijker de smaken afgeeft aan de yoghurt.
Maar misschien is dat onzin. Zet de tzatziki minimaal 1 uur in de koelkast maar beter is nog om dit een aantal uren te doen.

Serveersuggesties

Uiteraard heerlijk bij Griekse vleesgerechten. Maar niet alleen Grieks hoor maar ook bij de barbeque, Turks brood of ciabata. Tzatziki kan ook ipv dille met munt of oregano gemaakt worden. Maar persoonlijk vind ik met dille het lekkerste. En opdienen met een vers takje dille staat altijd leuk.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit tzatziki recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven